Cicle de conferències: Novetats arqueològiques

9 NOVEMBRE

19:00h - 20:30h
Museu de Badalona
Consultar

Altres Activitats
Tots els públics

Els darrers anys la dinàmica urbana de Badalona s’ha intensificat i espais, fins ara poc transformats, han experimentat un gran canvi. Aquest fet ha incidit en un augment de les intervencions arqueològiques que, conseqüentment, han aportat moltes novetats en el coneixement de la ciutat romana. És per aquest motiu que presentem un cicle de conferències que donaran a conèixer les principals novetats en la recerca arqueològica dels últims dos anys.

En el camp de la recerca, destaca l’estudi de marbres procedents dels espais públics de la ciutat romana de Baetulo. Les altres conferències ens parlaran de dues noves intervencions lligades a l’evolució de la ciutat i a la transformació del seu paisatge. I finalment, per tancar el cicle, es presentarà la nova hipòtesi urbana de Baetulo.

  Dimarts 9 de novembre. Una primera aproximació a la marmorització dels espais públics de Baetulo Dimarts 16 de novembre. Salve viator! Noves dades sobre les vies i les restes documentades al suburbi occidental de Baetulo durant la intervenció del carrer de Coll i Pujol Dimarts 23 de novembre. La façana marítima de Baetulo. Noves dades sobre el recinte emmurallat i la línia de costa Dimarts 30 de novembre. Baetulo, oppidum civium romanorum. Nova proposta de trama urbana