Conferència "Com museïtzar el patrimoni festiu? Els reptes de l’exposició física i virtual del patrimoni immaterial" - FORJADORS DE LA FESTA

24 MARÇ

18:30h - 19:15h
Sala Josep Uclés
Gratuït
Exhaurides

Conferències
Tots els públics

Activitat complementària de l'exposició Forjadors de la Festa. El patrimoni festiu de Badalona.

Com museïtzar patrimoni festiu? Els reptes de l’exposició física i virtual del patrimoni immaterial, a càrrec de Xavier Roigé, professor d’Antropologia Social i Museologia de la Universitat de Barcelona, i moderat per Gorka Sol, membre del Grup d'Estudis de la Festa de Badalona.

La intervenció de Xavier Roigé tractarà sobre com es pot gestionar i museïtzar el patrimoni immaterial. Presentarà diversos exemples de museus dedicats a la festa en diversos països i els reptes que es plantegen. També abordarà els reptes que suposa per la festa la situació que vivim actualment per la COVID-19 i les respostes dels museus perquè la festa estigui present en les comunitats locals, ja sigui en museus físics com a través dels museus virtuals.

Es faran en format presencial (sempre que ho permetin les mesures sanitàries imposades per la COVID-19 en el moment de l'activitat) i virtual a través del canal de YouTube de Festes de Maig.

Ja podeu reservar la vostra entrada si voleu participar presencialment.

Més info: Forjadors de la Festa. El patrimoni festiu de Badalona