Curs 'El viatge a la literatura'

Del 19 SETEMBRE al 24 OCTUBRE

19:00h - 20:30h
Espai Betúlia
Gratuït

Altres Activitats
Tots els públics

Del 19/09 al 24/10/2023

Clàssics de la Narrativa

Curs coordinat per Blanca Bravo Cela

El viatge és un dels grans temes de la literatura universal. El moviment del personatge d’un lloc a l’altre és utilitzat als textos com la gran metàfora de la transformació de l’ésser humà. Viatjar és descobrir i aprendre, però també viure. Els títols que oferim parteixen de la idea del viatge com a enfrontament a les dificultats del camí, al desig de superar-se, a la incertesa del que depara un revolt inesperat... El viatge es converteix en una manera de canviar i adaptar-se a noves circumstàncies, una forma d’oblidar traumes o de combatre’ls. Sigui com sigui, el viatge fa ric al viatger i el converteix en l’heroi o l’heroïna del seu relat. Tot partint d’un dels primers viatges de què tenim notícia -Odissea, d’Homer-, proposem un recorregut per grans títols de la literatura universal del segle XX, títols que ens conviden a recórrer camins, carreteres i oceans per tal de trobar el més preuat dels secrets: el sentit de la vida de l’ésser humà xifrat en la transformació de qui protagonitza les pàgines i també de qui les llegeix.

Aquest curs es farà durant els mesos de setembre i octubre de 2023, els dimarts a les 19 h. Les sessions consten de ponència a càrrec d’un especialista i posterior debat obert al públic.

PROGRAMA DEL CURS

• 19 de setembre: Odissea d’Homer (s. VIII a. C.). Roger Alauja

• 26 de setembre: El cor de les tenebres (1899) de Joseph Conrad. Montse Vancells

• 3 d’octubre. El viaje de ida (1915) de Virginia Woolf. Iris Llop

• 10 d’octubre. El Marroc sensual i fanàtic (1936) d’Aurora Bertrana. Elisenda Marcer

• 17 d’octubre. Pedro Páramo (1955) de Juan Rulfo. Blanca Bravo

• 24 d’octubre: A la carretera (1957) de Jack Kerouac. Joaquim Molina

Assistència lliure. L’aforament, però, és limitat. Recomanem inscripció prèvia trucant al telèfon 93 464 62 55 o escrivint a espaibetulia@badalona.cat i indicant nom, cognoms i telèfon.