D'art flamenc

Del 15 NOVEMBRE al 15 DESEMBRE

08:00h - 17:00h
Biblioteca Sant Roc
Gratuït

Música
Tots els públics

D'ART FLAMENC

Cicle d’activitats per a donar a conèixer l’art flamenc i gaudir-lo de primera mà

Proposta d’accions i activitats per a promocionar i difondre el flamenc a la nostra ciutat i apropar-lo a les noves generacions. Impulsat des del Servei de Cultura, a través de la Biblioteca Sant Roc, les associacions Tertúlia Flamenca de Badalona i Flamenco Vivo de Badalona, i enguany també amb la participació de FECAC.

Badalona té una llarga tradició en el món del flamenc i va viure un moment d’auge durant els anys noranta amb la proliferació de penyes flamenques, l’augment d’activitats i esdeveniments, i l’aparició de dues entitats que actualment estan molt consolidades i que han assolit un gran reconeixement en el seu àmbit: l’Associació Tertúlia Flamenca de Badalona, que s’ha dedicat des del seu naixement l’any 1984 a l’estudi del flamenc amb rigorositat acadèmica; i l’Associació Flamenco Vivo, que des del 1997 es dedica activament a la promoció del cante, el baile i la guitarra flamenca a Badalona.

A més, Badalona compta amb un dels millors fons especialitzats en aquesta manifestació cultural de Catalunya, amb més de 1.500 documents en llibres, enciclopèdies, revistes i material audiovisual, que abasten des dels orígens d’aquest art fins a l’actualitat i que es pot trobar a la Biblioteca Sant Roc.

Totes les activitats es faran a la Biblioteca Sant Roc

L’aforament és limitat, per tant es recomana fer inscripció prèvia a: b.badalona.sr@diba.cat / 934 601 257

 

PROGRAMA

Recital de flamenc

Dimecres 15 de novembre, a les 18 h

A càrrec d’Alexandra Moreno i José M. Parra

Amb tan sols 19 anys l’Alexandra és una de les joves promeses del cant flamenc. Acompanyada per José M. Parra a la guitarra oferiran aquest recital de presentació del cicle i de l’aparador «La Flamencoteca», amb una selecció d’obres del fons de flamenc i presentació de novetats. Estarà exposat a la biblioteca fins al 15 de desembre.

 

Aparador / La Flamencoteca

Del 15 de novembre al 16 de desembre

Mostra d’una escollida selecció d’obres i presentació de les novetats del fons de flamenc de la biblioteca, un dels millors fons especialitzats en aquesta manifestació cultural de Catalunya, amb més de 1.500 documents en llibres, enciclopèdies, revistes i material audiovisual, que abasten des dels orígens d’aquest art fins a l’actualitat.

Aquests materials estan disponibles de préstec

 

Conferència «Los palos del flamenco, de la A a la Z»

Divendres, 17 de novembre, a les 18 h

En aquesta Conferència, el musicòleg Faustino Núñez i el cantaor i director de la Càtedra de Flamencologia David Pino ens ajudaran a conèixer les diferències entre els estils o pals del flamenc, descobrir el compàs i els tons de la guitarra flamenca.

Ho organitza: FECAC

 

Contes flamencs. Espectacle El flamenco en fábula

Dijous 23 de novembre, a les 18 h

El “Flamenco en Fábula” és una història contada a través d’un conte que segueix la cronologia del flamenc en les seves diferents etapes i moments des que es té coneixement de la seva existència.
Els protagonistes d’aquesta història són uns ocells que s’expressen de maneres diferents i que adopten formes i colors dispars.
Al llarg de l’obra es van desenvolupant una sèrie d’idees que són bàsiques per a la comprensió d’aquest art.
La guitarra flamenca, el cant, el ball i la percussió donen vida en l’espectacle als diferents gèneres i estils flamencs mitjançant un llenguatge senzill i intel·ligible apte per a tots els públics.

Intèrprets:

  • Guitarras flamencas: Diego Cortés y José María Parra
  • Cante: Alexandra Moreno
  • Baile: Lorena Carabante
  • Percusión y baile: Juan Heredia
  • Narración: José Antonio Lara y Silvia Lara

 

Flamenco i poesia

Dimecres 29 de novembre, a les 18.30 h

Recital de poemes acompanyats de guitarra flamenca.

Antonio Machado, Manuel Machado, Federico Garcia Lorca, Rafael Alberti i Miguel Hernández

Intèrprets:

  • Rapsodes: José Antonio Canillas, Faust Grangé, Niño Gallardo, José Grategol, Albert Roselló, Lucas Clavero, Maimona Sabali, Manel Alfambra, Emilia Montull i Vidal Gómez
  • Cantaores i cantaors: Pepa López, Manel Alfambra, Javi Rebolla, Vidal Gómez, Lino Cantero
  • Guitarres: Niño Gallardo, José de la Puebla, Rafael Orozco i Juan Vicente

 

PROGRAMA