Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I

17 DESEMBRE

19:00h
Teatre Zorrilla
26,00

Teatre
Tots els públics

La Calòrica
Durada: 1 h 10 min.

La Calòrica recupera el seu primer espectacle en la celebració dels seus 10 anys de trajectòria conservant l’essència d’aquell primer èxit de llavors però sumant-hi tota l’experiència adquirida durant aquests anys.

Una explosió grotesca sobre les passions humanes centrada en la deformada figura de la reina Isabel I la Catòlica per parlar-nos sobre la ridiculesa d’aferrar-se al poder i la insuportable evidència de la brevetat de la vida i la proximitat de la mort.

Després d'una vida de triomfs que l'han portat a convertir-se en la sobirana més temuda i poderosa de la cristiandat, la reina Isabel I viu els seus últims dies sense saber qui la succeirà al tron i donarà continuïtat al seu gran projecte. Molts dels seus fills han mort i altres pateixen el tracte injuriós dels seus esposos. Tan sols queda un cap a la terra on es pugui cenyir la corona de Castella: el cap pertorbat de la princesa Joana.

Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I és la primera i darrera tragicomèdia històrica de La Calòrica, la llavor i el fruit d’un teatre crític i compromès que ha fet de l’humor una eina profundament poderosa.

Cada escena és per emmarcar gràcies a una tropa d'actors afinats, un text ben escrit de Joan Yago que ens fa riure i una posada en escena d'Israel Solà que sap posar els accents allà on toca.

Andreu Gomila, Time Out