Forjadors de la Festa. El patrimoni festiu de Badalona 2022

Del 10 MARÇ al 30 ABRIL

19:30h - 14:00h
Sala Josep Uclés
Gratuït
Exhaurides

Festa
Tots els públics

Enguany, la mostra Forjadors de la Festa se centra de nou en el ritual al voltant de les Festes de Maig que honoren Sant Anastasi, copatró de Badalona.

Està comissariada per Marc Abril, fester, músic i membre de Xitxarra, Grup d'Estudis de la Festa de Badalona. Manté la línia conceptual i pedagògica centrada en els aspectes rituals de la Festa situant com a eix cabdal la figura de Sant Anastasi i, en contraposició, el Dimoni.

Repassa l’origen de la devoció al Sant a Badalona i els inicis de la Cremada del Dimoni, així com de la seqüència d’actes i entremesos que l’acompanyen la Nit de Sant Anastasi.

Inauguració: Dijous 10 de març, a les 19.30 hores

Es farà de manera presencial a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme de Badalona (C/ Francesc Layret, 78-82). L’aforament a la sala serà limitat.

Horaris de visita de la sala:

De dimarts a divendres, de 16.30 a 20 h

Dissabtes d'11 a 14 h i de 16.30 a 20 h

Diumenges i festius, d'11 a 14 h

Visites guiades concertades

  • Dijous 31 de març, a les 18.30 h ANUL·LADA
  • Dijous 21 d'abril, a les 18.30 h

Visites escolars 

Enguany, les visites escolars van dirigides a alumnes d’educació primària i d’educació secundària.

Ja podeu fer la reserva de visita guiada, entre el 15 de març i el 30 d’abril, en dies feiners excepte dilluns. Més informació aquí

Activitats complementàries

Dirigides a formadors/educadors, i a públic adult en general. Es faran en format presencial

Conferències

  • Dimecres 16 de març, a les 19 h. Conferència "Els Macers, un element festiu per descobrir” a càrrec de "Nil Rider i Joan Pozo

  • Dimecres 30 de març, a les 19 h. Conferència "1982-2022. La presència del diable a la festa", a càrrec del Grup de Diables de Badalona

  • Dijous 7 d’abril, a les 19 h. Presentació treball de recerca "La posada en escena del Típich Ball de Bastons de Canyet. La música i la dansa", a càrrec de Lola Ybran (20/4/2022)

Presentacions

  • Dilluns, 25 d'abril, a les 19 h. Presentació del dossier pedagògic "Sant Anastasi i el Dimoni"
  • Dimmarts, 26 d'abril, a les 19 h. Presentació del llibre "Gegants" de Jan Grau i Carles Freixes

Organitzen: l’Ajuntament de Badalona, Badalona Cultura i Xitxarra Grup d’Estudis de la Festa, amb la col·laboració del Museu de Badalona, de les entitats Badalona Bèsties de Foc, Castellers de Badalona, Confraria de Sant Anastasi, Diables de Badalona, Esbart Sant Jordi, Geganters de Badalona, Miquelets de Badalona, Mulassa de Badalona, Típic Ball de Bastons de Canyet, del Sr. Joan Duran i la Sra. Rosarura, i de la família Llansó.