La màgia lenta

15 OCTUBRE

20:00h
Teatre Margarida Xirgu
15,00

Teatre
Tots els públics

De Denis Lachaud
Durada: 1 h 10 min.

Basada en un fet real, La Màgia Lenta planteja el conflicte d’un home de 40 anys que de nen va ser sotmès a abusos sexuals i que inconscientment va esborrar els fets. L’oblit, d’una banda, i un fals diagnòstic d’esquizofrènia de l’altra, van enterrar el seu passat.

 

Denis Lachaud, autor molt reconegut a França, projecta de manera impactant el recorregut vital cap a la llum d’un personatge desesperat, a la recerca d’un desenllaç que li permeti superar l’horror que el pertorba.

 

En lluita constant amb si mateix, Marc Garcia Coté encarna, ell tot sol, totes les veus que poblen l’escena, com si d’una confluència de diversos personatges en un sol cos es tractés.

 

Una peça de rigor radical, ritme mantingut i tensió conservada conduïda amb la fragilitat i l’equilibri que demana una història enterrada sota les paraules. Un text necessari i arriscat que revela la vivència callada de l’abús sexual a menors i posa en qüestió els diagnòstics psiquiàtrics i les lleis dels adults envers els infants.

 

“Un monòleg ple d’intensitat que ens emocionarà, ens farà enrabiar… i ens farà passar amb el protagonista les cinc fases del dol, tots alhora, en comunió. Meravellós.”

Nicolás Larruy, Espectáculos BCN